מאות אלפי ישראלים מסתערים בחופש הגדול על בתי המלון בישראל והופכים מבלי להתכוון ל"קורבן" של תיירות פנים במחירים לא שפויים כלל וכלל. משפחה ממוצעת שתרצה לנפוש באחד מבתי המלון המובילים בישראל בקיץ, תצטרך לשלם כ-10,000 ש"ח בממוצע לזוג ושלושה ילדים.
אז איך בכל זאת ננפוש מבלי לקחת הלוואה או להרגיש פראיירים? לפניכם 9 טיפים שיקלו על חשבון הבנק שלכם בחודשי הקיץ הלוהטים. זה עדיין לא מספיק טוב ובתי המלון בישראל חייבים לרדת מהעץ ולהפסיק לקחת את התיירים המקומיים כבני ערובה אבל היי, זו גם התחלה בדרך להתפכחות.
1. צאו לחו"ל. ובכן, לא בכדי בחרנו להתחיל בטיפ הראשון עם טיסה לחו"ל. זה מרענן לכל בני הבית שמשנים אווירה, יש ים של הזדמנויות בניגוד למגוון המצומצם בישראל ועם הרבה סבלנות וחיפוש נרחב באתרים בארץ ובחו"ל תגלו שגם נשאר לכם קצת כסף לבזבוזים.
2. ואם החלטתם להיות פטריוטים ולהישאר בגבולות ישראל ובכן, הכירו את הדקה ה-90. לרשת המלונות פתאל יש את אפליקציית יאללה שמציעה חופשות ברגע האחרון ממש בסכומים יחסית שפויים. שווה לעקוב ולהזמין חופשה ספונטנית מה שיכול להביא לחסכון של מאות – אלפי שקלים. גם רשת ישרוטל – רשת יקרה משמעותית בישראל, מציעה חופשה במחירים של הרגע האחרון באתר החברה. אם אין ברירה, שווה לנסות.
3. לא חייב לנפוש ברשתות הענק. עם כל הכבוד לפתאל וישרוטל, יש עוד מלונות בישראל והמחירים בהם נחשבים לסבירים. מומלץ לחפש ברשת מלונות אפריקה ישראל, ג'ייקוב וכו'. מצאנו שם חופשות במחירים שפויים בהחלט. אגב, אם חשקה נפשכם בחופשה באילת בשיא הקיץ ולא בא לכם להיפרד מ-5 ספרות, ג'ייקוב רכשו לאחרונה מלון באילת במחירים משתלמים ממש.
4. מי אמר שחייב לנסוע לאילת? חודש אוגוסט באילת הוא מעמסה של ממש על כיס התיירים. ראשית, מרבית המלונות ידרשו מכם לרכוש חבילה של מינמום 4 לילות אחרת לא תוכלו להתארח כלל. אם אתם לא חייבים לנסוע לאילת בקיץ – דחו את הנסיעה לאחרי החגים – עדיין חם והמחירים בריצפה. בנוסף ניתן לצאת לחופשה בחודשים אפריל – יוני, דבר שיוזיל משמעותית את החופשה המשפחתית.
5. טבריה באוגוסט? אל! חודש אוגוסט בטבריה עמוס, יקר וחם במיוחד. אזור הצפון הפך בשנים האחרונות לפנינת המטיילים בשיאו של החופש הגדול והמחירים בהתאם. אם בכל זאת בא לכם לבלות את אוגוסט בטבריה – ותרו על בתי מלון ומצאו לכם דירות נופש. יש בשפע בטבריה והסביבה והמחירים מצחיקים.
6. ים המלח בחופש הגדול – לא מה שחשבתם. כן, חם מאוד וכן, אין מה לעשות בים המלח אבל היי, זה כל היופי! תמיד אפשר להסתתר במיזוג ובמלונות באזור הבריכה לרוב מוצלת בחודשי הקיץ דבר שמקרר מעט את האווירה. ניסינו ואהבנו. מה לגבי המחירים? תתפלאו אבל סבירים לגמרי. זוג עם שני ילדים יכולים להנות לגמרי בים המלח – אין איפה לבזבז, כל היום במלון, צוות בידור ואווירה, והמחירים שפויים ללא חיוב למינמום לילות ברוב המלונות. נשמע לנו כמו חופשה מושלמת.
7. צימרים בקיץ – יש לזה פיתרון. זוג עם ילדים שרוצה לנפוש דווקא בצימרים בקיץ יכול לגלות שהמחירים מטורללים. אז מה עושים? ובכן מוותרים על היוקרה. בניגוד לחופשה זוגית רומנטית ומוקפדת, מי שכבר נוסע לצימר רוב הסיכויים שיבלה את מרבית היום בטיולים באזור כך שאם הצימר מספק מקום נקי, בטוח והנוף מקסים – לא צריך יותר מזה. וותרו על הג'קוזי הפונה לנוף עוצר נשימה ותגלו שחסכתם מאות שקלים לפחות ללילה.
8. השוואת מחירים. אחרי שבדקנו בלי סוף גילינו שלא תמיד אתרים חיצוניים זולים יותר מאתרי הבית של בתי המלון. לדוגמא, שתי לילות בשבוע הבא במלון המלך שלמה עולה לזוג 2200 שקלים בעוד דרך בוקינג תאלצו לשלם 3,300. המסקנה – תשוו מחירים תמיד, זה משתלם.
9. אם כבר נכנעתם לתרבות הסטורי ואתם חייבים לתעד ולספר לחבר'ה שאתם נופשים במלון מוכר ונוצץ – עשו לעצמכם טובה והצטרפו למועדון החברים של בתי המלון בישראל. בפתאל וישרוטל תצטרכו לשלם דמי חברות מינוריים אך כשיגיע הרגע לצאת לחופשה תגלו שאפשר לחסוך כמה מאות שקלים. לא בכל הרשתות תאלצו לשלם על מנת להיות חברי מועדון כך שבהחלט שווה לכם לבדוק את העניין כדי לחסוך.