קבוצות ההורים באשקלון מלאים במחפשי הטרנד החדש שכבר את הטיקטוק – הרולאפס, אבל היום, משרד הבריאות החליט לעשות סוף לטירוף ולהבהיר להורים שהממתק מהאתגר ובכן, הוא לא בדיוק להיט.
בהודעת משרד הבריאות נכתב: "לפני שמצטרפים לטרנד ומשלמים מחירים מופרכים על ממתק שעוטף גלידה, אולי כדאי שתכירו כמה מהרכיבים שהוא מכיל. גלוקוז, סירופ תירס וסירופ תירס מיובש הם כולם סוכר – המון סוכר ומסוגים שונים.
צריכת סוכר נמצאה קשורה בעליה במשקל. אל צריכת סוכר מיוחסות מגוון תחלואות נלוות כגון מחלות לב וכלי דם, יתר לחץ דם, סוכרת מסוג 2, כבד שומני, סרטן, עששת ועוד. בנוסף כל הסוכרים עלולים להחמיר תסמינים של ADHD ולהשפיע על דפוס התזונה ובחירת מזונות. עקב כך, כבר ב-2015 ההמלצות התזונתיות לציבור מטעם גופים ממשלתיים וארגוני בריאות רבים כללו הפחתה משמעותית של צריכת סוכר.
עוד ברכיבים שמן דקלים ושומן שעבר הידרוגנציה מכילים רמות גבוהות של שומנים רוויים, המעלים את הכולסטרול הרע ואת הסיכון למחלות לב וכלי הדם. זאת בנוסף לבירוא היערות לצורך הפקת השמן, שזו השפעה שלילית עצומה על הסביבה.
ומה עוד בטרנד הרולאפס? חומרי טעם וריח טבעיים ומלאכותיים המקנים פרופיל טעמים לא טבעי ושעשוי להשפיע על דפוס אכילה, בחירת מזונות ותחושות רעב ושובע.
"אז זיכרו – זה שזה מצטלם טוב, מעורר באזז ושיח ברשת – לא אומר שזה בריא לכם ולילדים שלכם", סיכמו במשרד הבריאות.