תהליך פירוק שותפות: על השלבים והקשיים הכרוכים בתהליך

קרדיט לתמונה Freepik

שותפויות עסקיות טומנות בחובן לא מעט יתרונות, וגם חסרונות. כאשר השותפים עובדים אחד עם השני למשך תקופה ממושכת – גם הבעיות, אינן מאחרות להגיע. אולי זה קורה כשכבר גויסו כמה עובדים לעסק, ואולי זה קורה רק לאחר מספר חודשים, כאשר מבינים ש"זה פשוט לא זה" – וכאן מגיע הרצון לפירוק באמצעות עורך דין .בחלק מן המקרים, נוצרות נסיבות שפשוט מחייבוצת את פירוק השותפות, כגון חילוקי דעות בין השותפים, קשיים כלכליים ו/או שינויים אסטרטגיים.

 

מטבע הדברים, לפירוק שותפות, במיוחד אם הוא נעשה בשלב מאוחר בשותפות העסקית עשויות להיות השלכות מרחיקות לכת, הן ברמה הרגשית והן ברמה המשפטית. לכן, חשוב להבין את המשמעויות המשפטיות של הדברים.

אם אתם מעוניינים לדעת יותר על הליכים הנוגעים לפירוק שיתוף, המאמר הבא הוא בדיוק בשבילכם. בואו ונבחן את השלבים העיקריים של תהליך פירוק שותפות ואת האתגרים הטמונים בו.

 

מהם השלבים בפירוק שותפות?

אז כדי להבין בצורה הטובה ביותר מהם הליכי פירוק שותפות, ריכזנו עבורכם מידע בנוגע לשלבים העיקריים:

 

  • הודעה על פירוק – כלל ההליכים אשר נוגעים לפירוק שותפות מתחילים במתן הודעה בכתב לכל השותפים על כוונה לפרק את השותפות. ההודעה צריכה לכלול את התאריך המדויק שבו השותפות עתידה להתפרק. אין לשלוח את ההודעה בהתראה קצרה מדי – יש לאפשר לשותפים להיערך כראוי.
  • המרת נכסים לכסף – בשלב זה יש להמיר את כלל הנכסים השייכים לשותפות לכסף באמצעות מכירה או אף מימוש שלהם. יש להתייחס לכלל הנכסים (מוחשיים ולא מוחשיים) ולהעריך אותם כספית. בחלק מן המקרים יהיה צורך במינוי של מעריך שווי חיצוני.
  • פירעון חובות והתחייבויות – לאחר שמסיימים להמיר את כל הנכסים לכסף, יש לפרוע את כל החובות וההתחייבויות הקיימות של השותפות כלפי צדדים שלישיים, זאת לרבות: הלוואות, שכר עבודה, חוזים וכדומה. חשוב לפרוע הכל על פי הסכמים קיימים ובהתאם לחוק.
  • חלוקת יתרת הנכסים – בשלב האחרון מחלקים את יתרת הכספים שנותרה בין כלל השותפים בהתאם לחלק של כל אחד מהם בשותפות על פי הסכם השותפות. חשוב מאוד לבצע את החלוקה בצורה הוגנת, בהתאם להסכם השותפות ולחוק.

 

מדוע מומלץ להיעזר בעורך דין בפירוק שותפות?

אין ספק כי הליכי פירוק שותפות הם מורכבים ורגישים. הם מצריכים ידע משפטי עדכני, הבנה בהסכמי שותפות, ויכולת לנווט בין אינטרסים מנוגדים תוך שמירה על האינטרסים שלכם. עורך דין מנוסה בתחום יכול להוביל את התהליך ביעילות תוך מזעור הסיכונים.

ראשית, עורך הדין יבחן את הסכם השותפות ויעריך האם יש בסיס משפטי לפירוק. הוא ייעץ כיצד להודיע לשותפים על הפירוק ומה הם הצעדים הנדרשים על פי חוק.

בהמשך, עורך הדין ילווה את תהליך המרת הנכסים לכסף, יוודא את קיום ההסכמים והעמידה במחויבויות כלפי צדדים שלישיים. הוא יסייע בפתרון מחלוקות בנוגע לשווי נכסים או חלוקתם.

לבסוף, עורך הדין יבחן את הטיוטה של הסכם פירוק השותפות ויוודא כי חלוקת הנכסים הסופית היא הוגנת ועל פי חוק. נוכחותו תסייע למנוע סכסוכים עתידיים. או בקצרה – עורך דין מקצועי יוביל תהליך חלק ויעיל, יגן על האינטרסים שלכם ויפעל לצורך מזעור סיכונים.

 

זקוקים לסיוע? משרד עורכי הדין דרעי רייפר ושות' הינו משרד מוביל ומנוסה בתחום המשפט המסחרי כבר למעלה מ-35 שנים ברציפות. לפניה למשרד לצורך ייעוץ ראשוני ללא עלות התקשרו 050-711-8585 או היכנסו לאתר דרעי רייפר ושות' עורכי דין.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן